Voeding bodytype I

Havermoutpannenkoekjes: zoet en hartig

  • 250 ml volle (geiten)melk, kokos- soja- haver – of amandelmelk of een combi hiervan
  • 125 gram havermout of havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • vers fruit
  • snufje zout
  • evt. kaneel

Kook eerst de vloeistof met de havermout tot een dikke pap. Gebruik je ander meel dan deze niet koken maar 10 minuten laten staan voordat de pannenkoekjes gebakken worden. Voeg daarna met de mixer of een blender de eieren toe. Je kunt ook havermoutmeel gebruiken of de havermout (vlokken) samen met de andere ingrediënten mengen in de blender.

Bak de pannenkoekjes op een laag vuur in kokosvet of roomboter.

Als zoet beleg met vers fruit, bijv. gebakken appel of ananas met kaneel

Hartig beleg is gerookte zalm/ garnalen met wat zure room en bieslook. Kan ook met plakje gerookte kip of andersoortige vleeswaar of vis.