Voeding bodytype IIB
Eiwitten
- Halfvolle of volle kwark
- Hüttenkäse
- Ricotta
- Halfvolle of volle zuivel
- Ei gekookt of gebakken
- Roerei
- Kaas
- Komijne- / kruidenkaas
- Geraspte kaas
- Geitenkaas verse of harde
- Buitenlandse kaas
- Mozzarella
- Walnoten
- Amandelen
- Pecannoten
- Hazelnoten
- Pistachenoten
- Cashewnoten
- Macadamianoten
- Pinda’s liefst uit de dop
- Pindakaas 100 % naturel
- Notenpasta’s zie hierboven
- Sesamzaad
- Pompoenpitten
- Pijnboompitten
- Zonnebloempitten
- Tahin (sesampasta)
- Rundvlees mager
- Varkensvlees mager
- Lamsvlees mager
- Kip of kalkoen
- Gerookte kip of kalkoen
- Eend
- Witvis (o.a. kabeljauw, schelvis, schol)
- Tonijn
- Zalm of zalmforel
- Haring
- Panharing
- Rolmops
- Garnalen
- Mosselen gekookt
- Mosselen gebakken
- Overige schaal- en schelpdieren
- Wild
- Insecten
- Tahoe of tofu
- Tempeh
- Seitan
- Af en toe kant- en klare vegetarische vleesvervangers zoals o.a. Valess, Tivall
Neem het liefst vlees en vis vanuit het wild.
Wissel vette en minder vette soorten vlees, vis, kaas en zuivel af.