Voeding bodytype IIB

Quinoapannenkoekjes: drie in de pan

  • 125 ml volle (geiten)melk, kokos- soja- haver – of amandelmelk of een combi hiervan
  • 125 ml volle kwark
  • 125 gram quinoa of quinoavlokken of -meel
  • 4 eieren
  • vers of diepvries bosfruit in de vorm van bosbessen, frambozen of aardbeien
  • snufje zout
  • evt. kaneel

Meng de quinoa – vlokken - meel samen met de andere ingrediënten en meng dit in de blender. 

Bak de pannenkoekjes op een laag vuur in kokosvet of roomboter. Hou de pannenkoekjes wat kleiner door er drie tegelijk los van elkaar in de pan te scheppen en te bakken. Deze pannenkoekjes krijgen daarmee een lekkere compacte structuur. 

Je kunt ze ‘zoet beleggen’ met het verse of diepvries  bosfruit. Dit fruit zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel dan ander fruit.

Hartig beleg is gerookte zalm/ garnalen met wat zure room en bieslook. Kan ook met plakje gerookte kip of andersoortige vleeswaar of vis.