Voeding bodytype IIB

Kwark ricotta mascarpone combinatie met notencrumble

Maak gebruik bij voorkeur van biologische zuivel, wissel de halfvolle en volle varianten af. Geitenyoghurt en geitenkwark zijn lichter verteerbaar. De kwark kun je vervangen door hüttenkäse (cottage cheese), hangop, ricotta, sojakwark of  een mengsel daarvan.

Neem 125 gram kwark en 75 gram mascarpone. Voeg wat kaneel toe en eventueel een heel klein beetje vloeibare honing voor de smaak.

Notencrumble: 

  • 2 eetlepels vers of diepvries bosfruit
  • 2 handen ongebrande  gemengde noten: denk aan walnoten, pecannoten, paranoten
  • 1 eetlepel havervlokken
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Indien gewenst klein beetje stevia voor de smaak
  • Kwark / mascarpone
  • kokosolie
  • koek en speculaaskruiden
  • kaneel

 Hak de noten en rooster ze met de havervlokken en de sesamzaadjes lichtbruin in de kokosolie. Roer evt wat stevia of een andere zoetstof erdoor.  Schep het  kwarkmengsel in een schaaltje, doe het bosfruit en als laatste de notencrumble erover. Strooi er wat kaneel over.