Voeding bodytype IIA

Eiwitten

  • Halfvolle of volle kwark
  • Hüttenkäse
  • Ricotta
  • Halfvolle of volle zuivel
  • Ei gekookt of gebakken
  • Roerei
  • Kaas
  • Komijne- / kruidenkaas
  • Geraspte kaas
  • Geitenkaas verse of harde
  • Buitenlandse kaas
  • Mozzarella
  • Walnoten
  • Amandelen
  • Pecannoten
  • Hazelnoten
  • Pistachenoten
  • Cashewnoten
  • Macadamianoten
  • Pinda’s liefst uit de dop
  • Pindakaas 100 % naturel
  • Notenpasta’s zie hierboven
  • Sesamzaad
  • Pompoenpitten
  • Pijnboompitten
  • Zonnebloempitten
  • Tahin (sesampasta)
  • Rundvlees mager
  • Varkensvlees mager
  • Lamsvlees mager
  • Kip of kalkoen
  • Gerookte kip of kalkoen
  • Eend
  • Witvis (o.a. kabeljauw, schelvis, schol)
  • Tonijn
  • Zalm of zalmforel
  • Haring
  • Panharing
  • Rolmops
  • Garnalen
  • Mosselen gekookt
  • Mosselen gebakken
  • Overige schaal- en schelpdieren
  • Wild
  • Insecten
  • Tahoe of tofu
  • Tempeh
  • Seitan
  • Af en toe kant- en klare vegetarische vleesvervangers zoals o.a. Valess, Tivall

Neem het liefst vlees en vis vanuit het wild.
Wissel vette en minder vette soorten vlees, vis, kaas en zuivel af.