Voeding bodytype IIA

Havermoutpannenkoekjes

  • 150 ml volle (geiten)melk, kokos- soja- haver – of amandelmelk of een combi hiervan
  • 100 ml volle kwark
  • 125 gram havermout of havermoutvlokken
  • 3 eieren
  • vers fruit
  • snufje zout
  • evt. kaneel

Kook eerst de vloeistof met de havermout tot een dikke pap. Gebruik je ander meel dan deze niet koken maar 10 minuten laten staan voordat de pannenkoekjes gebakken worden. Voeg daarna met de mixer of een blender de eieren toe. Je kunt ook havermoutmeel gebruiken of de havermout (vlokken) samen met de andere ingrediënten mengen in de blender. 

Bak de pannenkoekjes op een laag vuur in kokosvet of roomboter. Hou de pannenkoekjes wat kleiner door er twee tegelijk los van elkaar in de pan te scheppen en te bakken. Deze pannenkokjes krijgen daarmee een lekkere compacte structuur. 

Je kunt ze ‘zoet beleggen’ met wat vers fruit, bijv. gebakken appel of ananas met kaneel. Maar voor jou als IIA type weer niet teveel fruit. 

Hartig beleg is gerookte zalm/ garnalen met wat zure room en bieslook. Kan ook met plakje gerookte kip of andersoortige vleeswaar of vis.