Voeding bodytype IIA

Kwark met appelnotencrumble

Maak gebruik bij voorkeur van biologische zuivel, wissel de halfvolle en volle varianten af. Geitenyoghurt en geitenkwark zijn lichter verteerbaar.

Neem 150 – 200 gram kwark. De kwark kun je vervangen door hüttenkäse (cottage cheese), hangop, ricotta, sojakwark of   een mengsel daarvan. Eventueel kaneel, een heel klein beetje vloeibare honing toevoegen.

Zoetere variant: ahornsiroop, voeg verse fruitpuree en koek - en speculaaskruiden of/en kaneel toe

Appelnotencrumble: 

  • Een halve appel, liefst met schil, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 handjes gemengde noten: denk aan walnoten, pecannoten, paranoten
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 theelepel honing
  • kwark
  • kokosolie
  • koek en speculaaskruiden
  • kaneel

Schil de appel en snij deze in blokjes. Kook ze zacht met de rozijnen. Hak de hazelnoten en rooster ze met de havervlokken en de sesamzaadjes lichtbruin in de kokosolie. Roer van het vuur af de honing erdoor. Schep de kwark in een schaaltje, doe de zachte appel erover en als laatste de notencrumble. Strooi er wat kaneel over. In plaats van appel kun je ook ander vers fruit gebruiken zoals peer, kersen, mango etc.